Time is always rushing by so fast and ... well ... often I don't know where it went. There is not much you can do about it, but it's better, if you don't feel like your life is just passing by and you are just in a routine and are not trying out new things. Well, this time you might try something from Scotland … Bridie …
Already before I thought about trying it and so I had to do some research and here we go with my results.
Ingredients:
300 g flour
75 g butter
75 g lard
Salt and pepper
A bit of water
500 g minced mead
1 onion, finely chopped
2 cloves of garlic, finely chopped
300 g flour
75 g butter
75 g lard
Salt and pepper
A bit of water
500 g minced mead
1 onion, finely chopped
2 cloves of garlic, finely chopped
Method:
First of all we start with the pastry. The flour goes into a bowl with a pinch of salt. Oops, I added pepper here, too. Ah, no worries. Then add the butter and lard. Rub it into the flour. Then add just enough water to bring the pastry together into a nice lump of dough.
First of all we start with the pastry. The flour goes into a bowl with a pinch of salt. Oops, I added pepper here, too. Ah, no worries. Then add the butter and lard. Rub it into the flour. Then add just enough water to bring the pastry together into a nice lump of dough.
Wrap the dough into cling film and put it into the fridge for one hour.
Divide the dough into four portions and roll each one out into a kind of rectangular shape.
Mix the minced meat with the chopped onion and garlic and generously season with pepper and a bit of salt. Accordingly divide the meat mixture between the four dough pieces.
Wet the edges of the pastry with water and fold over the loose end and carefully seal it. Move the two ends of the closed pastry together so that the crimped edge is on the outside. Hm, does this make sense? Have a look …
Make incisions on top of the bridies. Transfer the unbaked bridies to the fridge for half an hour. When it’s almost time, pre-heat the oven to 200 °C. Bake the bridies for 30 to 40 minutes until they have a lovely colour. Luckily, I noticed the auto-correction or otherwise we would have had baked brides. For sure something, we don’t like to have.
Ready for eating. Either eat them just like they are as a snack or with potatoes and vegetables on the side.
Some kind of gravy would be nice for they can be a bit dry. Well, at least I had a glass of cider on the side and a glass of whisky afterwards …
Bridie
So, die Zeit ist abgelaufen. Erst mal komme ich wohl nicht nach Schottland. Aber wenigstens kann ich ein wenig traditionelles schottisches Essen ausprobieren. Hm, Haggis erst mal nicht. Eher diese gefüllten Teigtaschen, die man Bridie nennt. Für solche Sachen bin ich ja immer zu haben.
Zutaten:
300 g Mehl
75 g Butter
75 g Schweineschmalz
Salz und Pfeffer
Etwas Wasser
500g Hackfleisch
1 Zwiebel, feingehackt
2 Knoblauchzehen, feingehackt
300 g Mehl
75 g Butter
75 g Schweineschmalz
Salz und Pfeffer
Etwas Wasser
500g Hackfleisch
1 Zwiebel, feingehackt
2 Knoblauchzehen, feingehackt
Zubereitung:
Erst mal zum Teig. Das Mehl in eine Schüssel geben. Dazu kommt eine Prise Salz … oops irgendwie hab ich auch eine Prise Pfeffer dazugegeben. Was soll’s. Nun noch die Butter und den Schweineschmalz dazu. Das dann sorgfältig ins Mehl massieren. Zum Schluss noch Wasser dazu, so dass wir einen schönen Teigklumpen erhalten. Dieser wandert dann für eine Stunde in den Kühlschrank – eingewickelt in Frischhaltefolie.
Erst mal zum Teig. Das Mehl in eine Schüssel geben. Dazu kommt eine Prise Salz … oops irgendwie hab ich auch eine Prise Pfeffer dazugegeben. Was soll’s. Nun noch die Butter und den Schweineschmalz dazu. Das dann sorgfältig ins Mehl massieren. Zum Schluss noch Wasser dazu, so dass wir einen schönen Teigklumpen erhalten. Dieser wandert dann für eine Stunde in den Kühlschrank – eingewickelt in Frischhaltefolie.
Währenddessen könnte man schon mal die Füllung vorbereiten. Keine grosse Sache. Einfach das Fleisch mit der Zwiebel und dem Knoblauch vermengen, salzen und pfeffern und fertig isset.
So, Teig zur Hand, in vier Teile aufteilen und ausrollen, in so ne Art Rechtecke. Die Fleischmasse auf die vier Teigteile verteilen (siehe Foto oben). Die Ränder des Teiges mit Wasser anfeuchten und zusammenklappen, kleben. Wie oben auf dem Foto gezeigt, die Spitzen der Teigtaschen nach innen zusammenschieben und oben am Teig zwei Einschnitte machen. Das ganze geht dann nochmal für eine halbe Stunde in den Kühlschrank bevor die Bridies bei 200 °C 30-40 Minuten gebacken werden.
Das fertige Produkt so als Snack essen oder mit Kartoffeln und Gemüse zusammen, vielleicht noch ne Sauce dazu oder vielleicht auch nen Spritzer Ketchup.
Die Bridies schmecken auch kalt am nächsten Tag oder auch wieder kurz aufgewärmt.
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